header oranje fruit en groenten

Hoe je kwaliteitsverslagen optimaal beheert

11-03-2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1032 keer bekeken

Als kwaliteitsmanager heb je te maken met tal van verslagen. Certificeringsnormen zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 stellen steeds meer eisen aan aantoonbaarheid van beheersmaatregelen en het vastleggen van informatie voortkomend uit onder andere audits, inspecties en meetings. Dan is het wel zo handig als je verslagen zo optimaal en efficiënt mogelijk beheert. Hoe je dit als gebruiker van onze software realiseert, lees je in deze blog.

Soorten verslagen

Ga allereerst na met welke soorten verslagen je te maken hebt binnen je organisatie. Je kunt hierbij denken aan verslagen van:

  • Verificaties
  • Validaties
  • Recall- en traceerbaarheidstesten
  • Externe en interne audits
  • Ongedierte inspecties
  • HACCP team meetings

Binnen de module Verslagen (Memo) leg je eenvoudig alle soorten verslagen vast. Per soort verslag maak je vervolgens eenvoudig een categorie aan via Instellingen > Memo > Categorieën.

Verslag aanmaken

Zodra de categorieën aangemaakt zijn, maak je met enkele klikken een nieuw verslag of nieuwe memo aan. Voer de basis details in en typ het verslag onder het tabblad inhoud. Wil je de verslagen liever als Word, pdf of Excel bestand toevoegen? Dat doe je makkelijk door het bestand als bijlage toe te voegen.

Memo categorie

Acties toevoegen

Het ideale van het online vastleggen van je verslagen, is dat je direct acties kunt koppelen aan je verslagen. Deze acties worden automatisch toegevoegd aan de centrale actielijst. Voeg hiervoor onder het tabblad acties van je verslag of memo de nodige acties toe. De actie krijgt direct de juiste categorie toegewezen behorende bij je verslag.

 

Lopende en afgeronde verslagen

Zijn alle acties behorende bij een verslag afgerond en goedgekeurd? Dan wordt het verslag automatisch als afgerond weergegeven in je overzicht met verslagen. Via dit overzicht heb je ook altijd inzicht in nog af te ronden verslagen.

Direct verslagen online beheren?

Wil je verslagen slimmer en efficiënter beheren en zo meer overzicht creëren voor alle kwaliteitsacties? Onze afdeling support helpt je graag snel op weg. Neem direct contact op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing Normec Foodcare Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

header digitaal inspecteren

Inspecteer jij al digitaal?

Inspecties uitvoeren moet. Inspecties zijn namelijk onderdeel van het verificatieprogramma van het kwaliteitssysteem dat jij met jouw bedrijf hebt gekozen. Je voert inspecties uit om te controleren of...
25 Januari 2020
Carenet

Normec Foodcare Online support: de best passende oplossing voor iedere klant

Klanttevredenheid staat bij Normec Foodcare Online hoog in het vaandel. Daarom staat onze afdeling support iedere werkdag voor alle klanten klaar om vraagstukken telefonisch, per mail of via de chat t...
23 Juni 2020

BRC Food

De BRCGS voor Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard en is 1998 ontwikkeld door Engelse retailers. BRC Food zorgt voor het beheer van de productveiligheid, integrite...
26 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu