header oranje fruit en groenten

Hoe je kwaliteitsverslagen optimaal beheert

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1272 keer bekeken

Als kwaliteitsmanager heb je te maken met tal van verslagen. Certificeringsnormen zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 stellen steeds meer eisen aan aantoonbaarheid van beheersmaatregelen en het vastleggen van informatie voortkomend uit onder andere audits, inspecties en meetings. Dan is het wel zo handig als je verslagen zo optimaal en efficiënt mogelijk beheert. Hoe je dit als gebruiker van onze software realiseert, lees je in deze blog.

Soorten verslagen

Ga allereerst na met welke soorten verslagen je te maken hebt binnen je organisatie. Je kunt hierbij denken aan verslagen van:

  • Verificaties
  • Validaties
  • Recall- en traceerbaarheidstesten
  • Externe en interne audits
  • Ongedierte inspecties
  • HACCP team meetings

Binnen de module Verslagen (Memo) leg je eenvoudig alle soorten verslagen vast. Per soort verslag maak je vervolgens eenvoudig een categorie aan via Instellingen > Memo > Categorieën.

Verslag aanmaken

Zodra de categorieën aangemaakt zijn, maak je met enkele klikken een nieuw verslag of nieuwe memo aan. Voer de basis details in en typ het verslag onder het tabblad inhoud. Wil je de verslagen liever als Word, pdf of Excel bestand toevoegen? Dat doe je makkelijk door het bestand als bijlage toe te voegen.

Memo categorie

Acties toevoegen

Het ideale van het online vastleggen van je verslagen, is dat je direct acties kunt koppelen aan je verslagen. Deze acties worden automatisch toegevoegd aan de centrale actielijst. Voeg hiervoor onder het tabblad acties van je verslag of memo de nodige acties toe. De actie krijgt direct de juiste categorie toegewezen behorende bij je verslag.

 

Lopende en afgeronde verslagen

Zijn alle acties behorende bij een verslag afgerond en goedgekeurd? Dan wordt het verslag automatisch als afgerond weergegeven in je overzicht met verslagen. Via dit overzicht heb je ook altijd inzicht in nog af te ronden verslagen.

Direct verslagen online beheren?

Wil je verslagen slimmer en efficiënter beheren en zo meer overzicht creëren voor alle kwaliteitsacties? Onze afdeling support helpt je graag snel op weg. Neem direct contact op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

suiker

Wat zijn toegevoegde suikers?

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan producten met minder suiker. Daarnaast willen ze meer inzicht in de samenstelling. Ook wij krijgen steeds vaker vragen over toegevoegde suikers van onze k...
12 Mei 2020
laptop

Keuzestress: de juiste certificeringsstandaard

Stel: als kwaliteitsmanager heb je een voorstel gedaan richting het management om jouw bedrijf te laten certificeren voor een certificeringsstandaard. Je zal gegarandeerd de vragen krijgen: welke stan...
20 Februari 2018
regelgeving voedselveiligheid

Is de KWID ook verplicht voor aroma’s en dergelijke?

Regelmatig krijgen onze etiketteringsspecialisten terugkerende vragen over etiketteren. Daarom hebben wij de top 5 van de veelgestelde vragen op een rij gezet. De komende maanden zullen wij de verschi...
13 Juli 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief