Hoe je kwaliteitsverslagen optimaal beheert

11-03-2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1236 keer bekeken

Als kwaliteitsmanager heb je te maken met tal van verslagen. Certificeringsnormen zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 stellen steeds meer eisen aan aantoonbaarheid van beheersmaatregelen en het vastleggen van informatie voortkomend uit onder andere audits, inspecties en meetings. Dan is het wel zo handig als je verslagen zo optimaal en efficiënt mogelijk beheert. Hoe je dit als gebruiker van onze software realiseert, lees je in deze blog.

Soorten verslagen

Ga allereerst na met welke soorten verslagen je te maken hebt binnen je organisatie. Je kunt hierbij denken aan verslagen van:

  • Verificaties
  • Validaties
  • Recall- en traceerbaarheidstesten
  • Externe en interne audits
  • Ongedierte inspecties
  • HACCP team meetings

Binnen de module Verslagen (Memo) leg je eenvoudig alle soorten verslagen vast. Per soort verslag maak je vervolgens eenvoudig een categorie aan via Instellingen > Memo > Categorieën.

Verslag aanmaken

Zodra de categorieën aangemaakt zijn, maak je met enkele klikken een nieuw verslag of nieuwe memo aan. Voer de basis details in en typ het verslag onder het tabblad inhoud. Wil je de verslagen liever als Word, pdf of Excel bestand toevoegen? Dat doe je makkelijk door het bestand als bijlage toe te voegen.

Memo categorie

Acties toevoegen

Het ideale van het online vastleggen van je verslagen, is dat je direct acties kunt koppelen aan je verslagen. Deze acties worden automatisch toegevoegd aan de centrale actielijst. Voeg hiervoor onder het tabblad acties van je verslag of memo de nodige acties toe. De actie krijgt direct de juiste categorie toegewezen behorende bij je verslag.

 

Lopende en afgeronde verslagen

Zijn alle acties behorende bij een verslag afgerond en goedgekeurd? Dan wordt het verslag automatisch als afgerond weergegeven in je overzicht met verslagen. Via dit overzicht heb je ook altijd inzicht in nog af te ronden verslagen.

Direct verslagen online beheren?

Wil je verslagen slimmer en efficiënter beheren en zo meer overzicht creëren voor alle kwaliteitsacties? Onze afdeling support helpt je graag snel op weg. Neem direct contact op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitfasering

Verplichte vermeldingen etiket

Een etiket van een levensmiddel bevat allerlei informatie. Sommige informatie is vrijwillig toegevoegd, zoals bijvoorbeeld claims. Sommige informatie is wettelijk verplicht om te vermelden. Wat er pre...
25 Februari 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief