header oranje fruit en groenten

Het verloop van een implementatiedag

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 313 keer bekeken

We vinden het belangrijk dat je als klant goed geïnformeerd van start gaat. Daarom plannen we altijd een implementatiedag met je in, voordat je onze software gaat gebruiken. Tijdens de implementatiedag komen de volgende onderdelen aan bod.

Inrichting van jouw bedrijfsapplicatie

Tijdens de implementatiedag richten we jouw eigen bedrijfsapplicatie in met de door jou gewenste instellingen. Je bepaalt zelf wie toegang krijgt tot je bedrijfswebsite en wat de gebruikers mogen zien en doen in de applicatie. Natuurlijk ontvang je een gedegen advies over welke instellingen passend zijn voor jouw bedrijf. Wil je de instellingen op een later moment toch aanpassen? Je hebt zelf toegang tot de instellingen en kunt deze dus op ieder gewenst moment aanpassen.

Praktijktraining

Tijdens de implementatiedag verzorgen we per module een praktijktraining waarbij je alle ins en outs over de module te weten komt. Ook je collega’s die veel met de applicatie gaan werken, kunnen uiteraard bij deze training aansluiten. Na afloop van de training ben je volledig geïnformeerd over het werken met onze applicatie en kun je direct aan de slag. Binnen één dag is je module dus ingericht en ben jij volledig geïnformeerd over het werken met de software.

Aanvullende consultancy

Wil je na afloop van de implementatiedag aanvullend advies? Ook dan staan onze consultants natuurlijk graag voor je klaar. Of je nu te maken hebt met nieuwe medewerkers, een bedrijfsovername of complexe automatiseringsvraagstukken, in alle gevallen helpen we je graag verder. Samen zorgen we ervoor dat jij de kwaliteitszaken zo efficiënt mogelijk beheert.

24/7 support

Tijdens de implementatiedag geven we je veel informatie. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je dingen vergeet. Alles wat we vertellen en laten zien, kun je namelijk 24/7 nalezen op onze online supportpagina. Hier vind je onder andere stappenplannen en een stap voor stap uitleg per module, antwoorden op veel gestelde vragen en contactgegevens van onze supportafdeling. De supportafdeling staat iedere werkdag voor je klaar om vragen te beantwoorden via mail, chat of telefoon.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren

Onaangekondigde audits: bereid je goed voor

In de foodsector krijg je hoe dan ook steeds vaker te maken met onaangekondigde inspecties en audits. Bijvoorbeeld vanuit de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), klanten of vanuit certifice...
07 Mei 2018
dvnutrion

Snel online van start met de overstapservice

Als je gekozen hebt voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor je i...
12 Juli 2021
IFS PIA

Hoe betrek ik afdelingen bij het kwaliteitssysteem?

Veel voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met een kwaliteitssysteem. Vaak wordt dit opgesteld en beheert door de kwaliteitsafdeling en doen de andere afdelingen niet veel met het kwaliteitssystee...
12 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief