header oranje fruit en groenten

Goede beveiliging van data en server van groot belang

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 459 keer bekeken

Diverse certificeringsschema’s, zoals BRC en IFS, stellen steeds hogere eisen aan opslag van data en beschikbaarheid van back-ups. Wij beschouwen de beveiliging en opslag van data daarom ook als een zeer serieuze aangelegenheid.

Om data veilig te stellen voor anderen, zorgen wij er voor dat zowel de dataverbinding als de dataservers aan de hoogste norm voldoen. Om een dataverbinding naar behoren te kunnen beveiligen moet je een SSL certificaat gebruiken”, vertelt Business Unit Manager Rick Veldkamp. Dit certificaat is door Normec Foodcare Online toegepast en te herkennen aan het slotje in de adresbalk met het gebruik van HTTPS in de URL. Daarnaast is het zo dat de dataverbinding tussen de diverse servers naar het internet meervoudig is uitgelegd, zodat de risico’s die voortkomen uit een eventuele breuk van glasvezelkabels minimaal zijn.

Beveiliging van de server

Naast de beveiliging van de dataverbinding is ook de beveiliging van de servers van belang. Normec Foodcare Online heeft haar data opgeslagen op meerdere servers die op verschillende plekken binnen Nederland staan. “Deze servers zijn opgezet volgens een zogeheten N+1 high availability cluster. Met deze serveropstelling realiseren we een zo hoog mogelijke uptime. Zo is er altijd een back-up server beschikbaar die direct ingezet wordt bij het falen van de main server”, aldus Veldkamp. “Om ongewenste toegang tot de server te voorkomen, is een firewall geïnstalleerd. Deze blokkeert standaard de toegang van alle IP-adressen, die niet afkomstig zijn van publiekelijk dataverkeer.” Continue monitoring van serverprestaties vindt zowel op proactieve als reactieve basis plaats, zodat waar nodig tijdig kan worden ingegrepen.

Opslag van data in Nederland

Zoals gezegd zijn onze servers binnen Nederland opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat er enkel gebruik wordt gemaakt van Nederlandse internetverbindingen. Deze internetverbindingen zijn zeer snel en wij zijn door data-opslag binnen de eigen landgrenzen niet afhankelijk van minder snelle verbindingen van andere landen. “De dataservers  zijn opgeslagen bij een ISO 27001 gecertificeerde partner. Deze certificeringsnorm stelt onder andere eisen op het gebied van noodstroomvoorziening, klimaatbeheersing en fysieke beveiliging”, vertelt Rick Veldkamp. Daarnaast heeft het opslaan van data in Nederland als voordeel dat Normec Foodcare Online onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) valt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Patriot Act staat deze wet niet toe dat data zonder reden beschikbaar is voor overheden, om zo bijvoorbeeld het risico van terrorisme terug te dringen.

Goed beveiligde data

Normec Foodcare Online is online software. Hierdoor werken klanten altijd met de laatste versie. Het datacenter is bovendien Tier3+ geclassificeerd en gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm voor databeveiliging. De verbinding is voorzien van een SSL certificaat en er vindt 24/7 preventieve monitoring van de servers plaats. Veldkamp: “Online werken is de veiligste en meest betrouwbare manier om data te beheren van dit moment.”

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dvnutrion

Snel online van start met de overstapservice

Als je gekozen hebt voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor je i...
12 Juli 2021
branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren

Onaangekondigde audits: bereid je goed voor

In de foodsector krijg je hoe dan ook steeds vaker te maken met onaangekondigde inspecties en audits. Bijvoorbeeld vanuit de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), klanten of vanuit certifice...
07 Mei 2018
IFS PIA

Hoe betrek ik afdelingen bij het kwaliteitssysteem?

Veel voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met een kwaliteitssysteem. Vaak wordt dit opgesteld en beheert door de kwaliteitsafdeling en doen de andere afdelingen niet veel met het kwaliteitssystee...
12 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief