header oranje fruit en groenten

Goede beveiliging van data en server van groot belang

25-07-2016 | Gemiddelde leestijd: 3 min
119 personen hebben dit bericht gelezen

Diverse certificeringsschema’s, zoals BRC en IFS, stellen steeds hogere eisen aan opslag van data en beschikbaarheid van back-ups. Wij beschouwen de beveiliging en opslag van data daarom ook als een zeer serieuze aangelegenheid.

Om data veilig te stellen voor anderen, zorgen wij er voor dat zowel de dataverbinding als de dataservers aan de hoogste norm voldoen. Om een dataverbinding naar behoren te kunnen beveiligen moet je een SSL certificaat gebruiken”, vertelt Business Unit Manager Rick Veldkamp. Dit certificaat is door CareNet Online toegepast en te herkennen aan het slotje in de adresbalk met het gebruik van HTTPS in de URL. Daarnaast is het zo dat de dataverbinding tussen de diverse servers naar het internet meervoudig is uitgelegd, zodat de risico’s die voortkomen uit een eventuele breuk van glasvezelkabels minimaal zijn.

Beveiliging van de server

Naast de beveiliging van de dataverbinding is ook de beveiliging van de servers van belang. CareNet Online heeft haar data opgeslagen op drie servers die op verschillende plekken binnen Nederland staan. “Deze servers zijn opgezet volgens een zogeheten N+1 high availability cluster. Met deze serveropstelling proberen ze een zo hoog mogelijke uptime te realiseren. Zo is er altijd een back-up server beschikbaar die direct ingezet wordt bij het falen van de main server”, aldus Veldkamp. “Om ongewenste toegang tot de server te voorkomen, is er een firewall geïnstalleerd. Deze blokkeert standaard de toegang van alle IP-adressen, die niet afkomstig zijn van publiekelijk dataverkeer.” Van de prestaties van onze servers vindt 24/7 monitoring plaats, zodat tijdig kan worden ingegrepen.

Opslag van data in Nederland

Zoals gezegd zijn onze servers binnen Nederland opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat er enkel gebruik wordt gemaakt van Nederlandse internetverbindingen. Deze internetverbindingen zijn zeer snel en wij zijn door data-opslag binnen de eigen landgrenzen niet afhankelijk van minder snelle verbindingen van andere landen. “De dataservers van CareNet Online zijn opgeslagen bij een ISO 27001 gecertificeerde partner. Deze certificeringsnorm stelt onder andere eisen op het gebied van noodstroomvoorziening, klimaatbeheersing en fysieke beveiliging”, vertelt Rick Veldkamp. Daarnaast heeft het opslaan van data in Nederland als voordeel dat CareNet Online onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) valt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Patriot Act staat deze wet niet toe dat data zonder reden beschikbaar is voor overheden, om zo bijvoorbeeld het risico van terrorisme terug te dringen.

Goed beveiligde data

CareNet Online is online software. Hierdoor werken klanten altijd met de laatste versie. Het datacenter is bovendien Tier3+ geclassificeerd en gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm voor databeveiliging. De verbinding is voorzien van een SSL certificaat en er vindt 24/7 preventieve monitoring van de servers plaats. Veldkamp: “Online werken is de veiligste en meest betrouwbare manier om data te beheren van dit moment.”

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

inspectie app

Inspectie app: bespaar tot 60% van je tijd

In wat voor bedrijf je ook werkzaam bent, als je te maken hebt met een kwaliteitssysteem moet je met enige regelmaat inspecties uitvoeren. Bij bedrijven in de voedingssector zien we zelfs dat het aant...
12 Juni 2020
Ifs in de praktijk

Blockchain in leverancierbeheersing

Blockchaintechnologie kan in de toekomst mogelijk de transparantie in de voedselketen vergroten en voedselfraude voorkomen. Wat zijn de toepassingen van blockchain in de voedingsmiddelenindustrie? ...
03 Augustus 2017
gebruik carenet software

Feit of fabel: Meerwaarde van een digitaal handboek

Een digitaal handboek kan zowel voor kleine als grote bedrijven een meerwaarde bieden. Meerwaarde van een digitaal handboek Voor grote bedrijven met meerdere locaties heeft een digitaal handboek als...
22 Juni 2017

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu