• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Foodtrust

Lees verder boxarrow-up
Lees verder boxarrow-up

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

30-11-2018 Blog | Foodtrust

Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voorkomen van voedselfraude. Dat houdt in dat veel bedrijven die voedingsmiddelen produceren zich moeten verdiepen in de risico’s op voedselfraude en de mogelijke beheersing hierbij. Voor velen is voedselfraude een nieuw onderwerp en is het een uitdaging de beste aanpak te bedenken. Wat is voedselfraude? De definitie van voedselfraude die GFSI stelt is: kwetsbaarheid van voedselfraude, gevoeligheid voor of blootstelling aan een voedselfrauderisico, dat wordt beschouwd als een hiaat of tekortkoming die de gezondheid van de consument in gevaar zou kunnen brengen als deze niet wordt aangepakt. Oftewel een collectieve term voor alle soorten toepassingen van voedselfraude zoals opzettelijke vervanging, niet vermelde toevoegingen, knoeien met producten of verkeerde voorstelling (bijvoorbeeld een merk namaken of verkeerde informatie op het etiket) van voedingsmiddelen, ingrediënten of verpakkingen. Dit alles voor economisch gewin wat uiteindelijk de gezondheid van de consument negatief kan beïnvloeden. Voedselfraude is niet van vandaag of gisteren, maar kwam eerder al voor. Denk bijvoorbeeld aan het aanlengen van wijn of het verdoezelen van slechtere kwaliteiten van producten. In 2018 zijn vele voedselfraudezaken aan het licht gekomen, zoals onwettelijk gebruik van sulfiet in gehakt door meerdere slagers, Spaanse rosé welke werd

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten