Ontdek de zwakke plekken binnen je bedrijf met de Food defense test

17-05-2022 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 157 keer bekeken

Hoe makkelijk komen kwaadwillende mensen jouw bedrijf binnen? In GFSI erkende standaarden, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 is Food defense een belangrijk onderdeel. Bedrijven hebben daarom vaak een Food defense plan. Maar medewerkers zijn zich in de praktijk lang niet altijd bewust van de gevaren en waar ze op moeten letten. Daar brengen we graag verandering in tijdens de Food defense test.

Food defense test

Onze trainers van Normec Foodcare Training & Education verzorgen uitgebreide en praktijkgerichte trainingen over Food defense, zoals de workshop Food defense, blended training Food defense en de E-learning Food defense. Om de trainingen nóg praktijkgerichter te maken, hebben we een nieuwe optie beschikbaar: de Food defense test. Want hoe veilig is jouw bedrijf nou eigenlijk echt? Daar komen we maar op één manier achter: door het in de praktijk te testen. Tijdens de Food defense test onderzoekt de trainer op welke manieren hij jullie bedrijf kan betreden. En dat geeft in de praktijk verrassende resultaten.

Een goede voorbereiding…

…is het halve werk. Tijdens de voorbereiding krijgt de trainer met een rondje internetten vaak al veel informatie. Hij bezoekt de website, googelt wat af en komt hiermee heel wat te weten over jouw bedrijf. Een mooie voedingsbodem voor het onderzoek en dus ook voor kwaadwillende personen.

Fysieke confrontatie

De volgende stap is voor de trainer de leukste en spannendste stap: het daadwerkelijk bezoeken van het bedrijf. De buitenste schil met hekken, afgesloten deuren en het toegangsbeleid is meestal nog wel op orde. Maar met een smoes, fictieve afspraak of gewoon pure bluf staat hij toch al vrij snel zonder begeleiding in de productieomgeving. Zo werd hij onlangs bij een bedrijf wel aangesproken op het feit dat hij geen werkschoenen aan had, maar waarom hij nu eigenlijk de productie mocht betreden?

BK20297

Uitgebreide rapportage van de Food defense test

De bevindingen van de test worden opgenomen in een uitgebreid rapport waarin tevens aanbevelingen voor verbetering worden gedaan. Met deze Food defense verificatie heb je duidelijke praktijkvoorbeelden bij de hand om het onderwerp nieuw leven in te blazen binnen je bedrijf. En natuurlijk nemen we de voorbeelden graag mee tijdens een praktijkgerichte training voor alle medewerkers van je organisatie.

Test hoe veilig jouw bedrijf is

Hoe uitgebreid je Food defense plan ook is, door het uitvoeren van een test weet je pas echt hoe goed je bedrijf beveiligd is. Onze trainers staan voor je klaar. Vraag de Food defense test aan via ons contact formulier. Of laat een compleet Food defense plan door ons opstellen.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

sjoerd-juiste-formaat-website
Auteur: Sjoerd Remmers Expertise voedselveiligheid, PCQI
Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

carenet software op ipad

QS – quality scheme for food

Exporteer je producten naar Duitsland en verwacht jouw afnemer dat je QS gecertificeerd bent? Of heb je interesse in een QS certificering omdat de afzetmogelijkheden richting Duitsland dan vele malen ...
20 Juni 2019
hammen

Algemene wetgeving op vleesvervangers

In deel 1 van de artikelenreeks over wetgeving met betrekking tot vlees vervangende producten was te lezen dat er momenteel geen concrete wetgeving is voor deze productgroep, op de wetgeving voor Nove...
10 Februari 2020
Training

In 8 stappen naar een maximaal trainingsresultaat

Onvoldoende getrainde medewerkers staat gemiddeld op nummer 5 van meest voorkomende audit afwijkingen tijdens BRCGS, IFS en FSSC 22000 audits. Een beperkte training van medewerkers heeft gevolgen. Een...
24 Augustus 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief