Feit of fabel: Meerwaarde van een digitaal handboek

22-06-2017 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 358 keer bekeken

Een digitaal handboek kan zowel voor kleine als grote bedrijven een meerwaarde bieden.

Meerwaarde van een digitaal handboek

Voor grote bedrijven met meerdere locaties heeft een digitaal handboek als belangrijk voordeel dat alle locaties gezamenlijk met één handboek kunnen werken. Door het instellen van de diverse rechten kun je bepalen welke divisies en locaties documenten wel of niet mogen zien en bewerken.

Veel andere voordelen van een digitaal handboek zijn echter zowel voor grote als kleine bedrijven van toepassing. Zo profiteer je in alle gevallen van tijdbesparende functies welke ook nog eens de foutgevoeligheid verlagen, zoals automatisch versiebeheer, register van wijzigingen en een automatische inhoudsopgave.

Nieuwe documentversies zijn na goedkeuring direct zichtbaar in het digitale handboek. Het is dus niet meer nodig om nieuwe documentversies te kopiëren en printen en deze handmatig te vervangen op de verschillende afdelingen binnen je organisatie. Zo bespaar je tijd en voorkom je dat verouderde documenten onbeheerd en onbedoeld binnen de organisatie blijven ‘rondslingeren’. Dit zal bovendien voor een aanzienlijke papierbesparing zorgen.

Ook kunnen medewerkers eenvoudig zoeken naar de gewenste documenten en snel doorklikken naar gerelateerde documenten via hyperlinks. Je bepaalt zelf op afdelingsniveau wie welke documenten mag zien, zodat iedere medewerker toegang heeft tot een ‘eigen handboek’ met alleen de voor hem/haar van toepassing zijnde documenten. Met automatische mailnotificaties stel je collega’s snel op de hoogte van wijzigingen, goed te keuren of verlopen documenten.

Met ons unieke prijsmodel zorgen we er bovendien voor dat de aanschaf van de handboek module binnen alle bedrijfsgrootten toepasbaar is.

Conclusie: feit of fabel?

De weergegeven stelling is een feit.

Wist je dat …

Wij ook een overstapservice aanbieden waarbij alle documenten uit je huidige handboek door ons worden overgezet? Informeer gerust naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitfasering

Verplichte vermeldingen etiket

Een etiket van een levensmiddel bevat allerlei informatie. Sommige informatie is vrijwillig toegevoegd, zoals bijvoorbeeld claims. Sommige informatie is wettelijk verplicht om te vermelden. Wat er pre...
25 Februari 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief