Feit of fabel: Meerwaarde van een digitaal handboek

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 412 keer bekeken

Een digitaal handboek kan zowel voor kleine als grote bedrijven een meerwaarde bieden.

Meerwaarde van een digitaal handboek

Voor grote bedrijven met meerdere locaties heeft een digitaal handboek als belangrijk voordeel dat alle locaties gezamenlijk met één handboek kunnen werken. Door het instellen van de diverse rechten kun je bepalen welke divisies en locaties documenten wel of niet mogen zien en bewerken.

Veel andere voordelen van een digitaal handboek zijn echter zowel voor grote als kleine bedrijven van toepassing. Zo profiteer je in alle gevallen van tijdbesparende functies welke ook nog eens de foutgevoeligheid verlagen, zoals automatisch versiebeheer, register van wijzigingen en een automatische inhoudsopgave.

Nieuwe documentversies zijn na goedkeuring direct zichtbaar in het digitale handboek. Het is dus niet meer nodig om nieuwe documentversies te kopiëren en printen en deze handmatig te vervangen op de verschillende afdelingen binnen je organisatie. Zo bespaar je tijd en voorkom je dat verouderde documenten onbeheerd en onbedoeld binnen de organisatie blijven ‘rondslingeren’. Dit zal bovendien voor een aanzienlijke papierbesparing zorgen.

Ook kunnen medewerkers eenvoudig zoeken naar de gewenste documenten en snel doorklikken naar gerelateerde documenten via hyperlinks. Je bepaalt zelf op afdelingsniveau wie welke documenten mag zien, zodat iedere medewerker toegang heeft tot een ‘eigen handboek’ met alleen de voor hem/haar van toepassing zijnde documenten. Met automatische mailnotificaties stel je collega’s snel op de hoogte van wijzigingen, goed te keuren of verlopen documenten.

Met ons unieke prijsmodel zorgen we er bovendien voor dat de aanschaf van de handboek module binnen alle bedrijfsgrootten toepasbaar is.

Conclusie: feit of fabel?

De weergegeven stelling is een feit.

Wist je dat …

Wij ook een overstapservice aanbieden waarbij alle documenten uit je huidige handboek door ons worden overgezet? Informeer gerust naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief