• nl
    • en
    • de

Een ‘kijkje in de keuken’ bij Ramon

Ramon Verwegen werkt sinds begin 2018 bij Normec CareNet Online als Support Consultant. Ben je benieuwd hoe de werkdag van een Support Consultant bij Normec CareNet Online eruit ziet? In dit verslag geeft Ramon jullie een ‘kijkje in zijn keuken’.

7:30 uur

Ik stap mijn auto in om te vertrekken richting de locatie waar ik vandaag support bied aan onze klanten. Aangezien onze applicatie een cloud applicatie is, kan ik dit werk eigenlijk overal doen. Vandaag kies ik voor kantoor zuid in Den Bosch, op een ideale afstand vanaf huis.

Ik sla mijn laptop open en start ons ticketsysteem op. E-mailberichten, die zijn verstuurd naar support@carenetonline.nl, komen als tickets binnen via dit systeem. Ik kijk of er nieuwe vragen zijn binnengekomen, welke ik zo snel mogelijk beantwoord. Ik leg via een reactie op het ticket uit wat we kunnen betekenen voor de klant. Wanneer extra uitleg nodig is, bel ik de desbetreffende klant op en doorlopen we samen de benodigde stappen.

Wanneer er specifieke klantwensen zijn, neem ik contact op met onze afdeling ‘ontwikkeling’. Met hen bespreek ik de mogelijkheden binnen het systeem. In samenwerking met deze afdeling worden de vragen van klanten en mogelijkheden binnen het systeem geoptimaliseerd.

Op de supportafdeling zijn de werkdagen zeer afwisselend. Afhankelijk van de supportvragen die binnen zijn gekomen, wordt de dag ingedeeld. Deze aanvragen kan ik ontvangen via de telefoon, via onze chatfunctie of via het ticketsysteem. Als het een rustige supportdag is, pak ik interne zaken op. Zo help ik bij het voorbereiden van geplande implementaties en bereid ik de databases voor demo’s of toekomstige klanten voor.

12:00 uur

Ik ga samen met mijn collega’s van Normec CareNet Online en de andere Business Units van Normec Foodcare lunchen. Door de diversiteit aan disciplines binnen de organisatie helpen we elkaar een handje verder bij lastige vraagstukken. Dit kan onder andere zijn op het gebied van digitalisering van QA-systemen, etikettering of opleidingen en trainingen. Op het kantoor zijn ook onze Marketing & Communicatie-afdeling, HR-afdeling en Finance-afdeling aanwezig. Door deze diverse samenstelling is het vaak een hele gezellige lunch.

17:00 uur

Nadat ik diverse klanten heb geholpen bij het gebruik van ons systeem en alle voorbereidingen heb getroffen voor nieuwe demo’s en implementaties, loop ik voldaan naar mijn auto. Op naar het mooie Brabantse Nuenen, waar ik na mijn avondeten nog lekker ga sporten. Na het sporten lig ik nog even op de bank. Morgen weer een nieuwe dag op de supportafdeling van CareNet.

online onderzoek doen boxarrow-up

Datum

14-12-2018

Categorie

Blog | CareNet Online

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten