header oranje fruit en groenten

Een goede kleur, stevigheid en versheid van champignons is heel belangrijk

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 562 keer bekeken

Hierboven had eigenlijk “paddenstoelen” moeten staan. De champignon is namelijk één van de familieleden van de grote paddenstoelenfamilie. Een product wat zeker richting de feestdagen een grote rol speelt in de AGF-beleving.

Dat zien we ook terug in de uitbreiding van het assortiment met vele variëteiten die dan de winkel ingaan. Niet alleen zien we de mooie witte en de kastanje champignon maar ook een oesterzwam, eekhoorntjesbrood, shiitake, portobello, enoki, cantharellen en ga zo maar door. Een prachtig smaakpallet komt ons tegemoet.

Daar komt nog bij dat deze producten op een wel heel speciale wijze geteeld worden. Dat zijn geen gangbare processen, er is erg veel “paddenstoelwijsheid” nodig om een mooi en goed product te telen. We telen in bedden, op balen, op hout met gebruikmaking van water, gips, paardenmest en het mycelium. Noem het ook het “wortelgestel” van de paddenstoel. Kwekers bootsen de herfstomstandigheden na om tot een zo mooi mogelijk en sterk product te komen.

De paddenstoel kent ook nog een beperkte houdbaarheid en kan in de keten snel in kwaliteit achteruitgaan als het product niet op de juiste wijze behandeld wordt. Temperatuur en luchtvochtigheid spelen daarin een grote rol. Deze moeten optimaal zijn zodat we van dit prachtige product kunnen genieten.

Jouw partner in de wereld van AGF

Kwaliteit en beschikbaarheid van groente en fruit fluctueren doorlopend. Naast dagelijkse werkzaamheden zoals het keuren van AGF zijn er nieuwe uitdagingen. Denk aan het reduceren van verpakkingsmaterialen, de toenemende focus op smaak, de AGF-kennis van nieuw personeel, het verbeteren van specificaties, het optimaliseren van seizoen overgangen en de introductie van nieuwe teelttechnieken.

In deze complexe groente- en fruitwereld is Normec Foodcare jouw partner. Wij geven je grip op de kwaliteit van AGF. Dit doen wij door:

  • Monitoren van kwaliteit in de supermarkt
  • Productvergelijkingen
  • Houdbaarheidstesten
  • Smaakonderzoek
  • Winkelinspecties
  • Productspecificaties
  • Detachering keurmeesters & kwaliteitsmanagers
  • Opleidingen kwaliteit AGF

Ons team van AGF-experts en keurmeesters is er voor jou. Met vele jaren aan kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe je als teler, importeur of supermarktketen het verschil kunt maken in AGF.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met complexe kwaliteitsvraagstukken. Samen met jou maken we het verschil in het dagelijks leven van de consument. Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen of neem contact met ons op. Onze AGF-experts helpen je graag.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

suiker

Wat zijn toegevoegde suikers?

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan producten met minder suiker. Daarnaast willen ze meer inzicht in de samenstelling. Ook wij krijgen steeds vaker vragen over toegevoegde suikers van onze k...
12 Mei 2020
laptop

Keuzestress: de juiste certificeringsstandaard

Stel: als kwaliteitsmanager heb je een voorstel gedaan richting het management om jouw bedrijf te laten certificeren voor een certificeringsstandaard. Je zal gegarandeerd de vragen krijgen: welke stan...
20 Februari 2018
regelgeving voedselveiligheid

Is de KWID ook verplicht voor aroma’s en dergelijke?

Regelmatig krijgen onze etiketteringsspecialisten terugkerende vragen over etiketteren. Daarom hebben wij de top 5 van de veelgestelde vragen op een rij gezet. De komende maanden zullen wij de verschi...
13 Juli 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

karin2

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

karin2

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief