• nl
    • en
    • de

Developer Diaries: testfase update 1.29

Roy de Putter houdt zich sinds januari als Productmanager van Normec CareNet Online bezig met de ontwikkeling en het testen van nieuwe en bestaande modules. Om jullie een kijkje te geven in hoe dit allemaal gaat, neemt Roy je stap voor stap mee in het ontwikkelingsproces. Dit keer vertelt hij over het testen van update versie 1.29.

Update cyclus

Sinds de lancering van de CareNet applicatie in 2013 voeren wij jaarlijks diverse updates door. Deze updates bestaan uit verbeteringen voor huidige modules , maar ook voor nieuwe modules. De eerste versie was 1.00 en inmiddels zijn we toe aan update versie 1.29. Het proces van ontwikkeling heeft de afgelopen maanden een flinke verbetering doorgemaakt om onze klanten nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Roy vertelt: “Om het proces van de ontwikkelingscyclus nog meer te structureren, versnellen en de betrouwbaarheid van updates te waarborgen, werken we sinds begin 2019 met een vaste update cyclus van een aantal weken. De eerste weken van de cyclus bestaan uit de ontwikkelingsfase. Daarna volgen de testweken en de laatste weken zijn voor het doorvoeren van de live update. Op het moment dat ik dit vertel zijn we in de testfase van update 1.29. Deze update bevat 25 grote en kleine aanpassingen voor vier verschillende modules.”

Developer Daries

Wijze van testen

Tijdens de testfase wordt duidelijk of de ontwerpen van de ontwikkelaar op de juiste wijze vertaald zijn door de programmeurs tot passende aanpassingen in de applicatie. “De testfase is de meest spannende en intensieve fase. Alle testen vinden plaats in een testversie van Normec CareNet Online, zodat eventuele bugs niet tot problemen leiden bij klanten. Er zijn diverse werkwijzen voor het testen. Ik begin altijd met een blackbox test waarmee ik de algemene functionaliteit van elke aanpassing test. Je kijkt dan niet naar de programmacode, maar puur of een bepaalde input de juiste output geeft zoals in het ontwerp is weergegeven,” aldus Roy.

Een voorbeeld uit de praktijk

Roy noemt als voorbeeld een aanpassing in update 1.29 waarbij het mogelijk wordt om in de module Specificaties een export te maken van de Track & Trace gegevens. “In mijn testaccount stelde ik de rechten in om deze export te draaien en opende vervolgens de module om te controleren of de export daadwerkelijk beschikbaar was. Ik zag dat de knop ‘Exporteren’ beschikbaar was, maar tegelijkertijd was het menu met filters niet zichtbaar. Hierdoor kon ik geen track & trace actie meer uitvoeren. In dit geval heeft de input ‘Het hebben van de rechten om te exporteren’ niet tot de gewenste output ‘het kunnen exporteren’ geleid. Deze bevindingen heb ik aan het ontwerp toegevoegd en teruggekoppeld naar onze programmeurs. Zodra de bug is opgelost, hervatten we het testen.”

CareNet Track & Trace

online onderzoek doen boxarrow-up

Datum

27-03-2019

Categorie

Blog | CareNet Online

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten