header oranje fruit en groenten

Data koppelingen

25-11-2019 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 235 keer bekeken

Het dubbel invoeren van data in verschillende applicaties behoort binnen de industrie vaak tot de orde van de dag. Dit leidt tot hogere foutgevoeligheid, inefficiëntie en daardoor hogere kosten. Omdat wij vinden dat bedrijven zo snel en efficiënt mogelijk moeten kunnen werken, bieden wij al onze klanten de mogelijkheid om vanuit onze applicatie koppelingen te realiseren met andere software.

Wij kunnen drie soorten koppelingsmogelijkheden realiseren: directe koppelingen, semi directe koppelingen en indirecte koppelingen. Welke soort binnen jouw bedrijf toegepast kan worden is afhankelijk van de mogelijkheden die de andere software partij aanbiedt. In alle gevallen gaan we samen met de andere software aanbieder de mogelijkheden bekijken en de best passende koppeling realiseren.

Directe koppelingen

Wij bieden een directe koppeling aan middels een API (Application Programming Interface). Bij een directie koppeling als een API kunnen data velden van onze applicatie gekoppeld worden aan de data velden van de andere applicatie. Op de achtergrond kan precies worden bepaald welke datavelden aan elkaar gekoppeld dienen te worden. Zo kan met één klik op de knop data “gepusht” worden naar overeenkomende datavelden in de andere applicatie en andersom. Als gebruiker zie je deze koppeling en de details hiervan niet, maar de functionaliteiten hiervan kun je wel gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een knop binnen onze specificatie module waarbij je na één klik op de knop de betreffende data direct synchroniseert met PS in Foodservice. Ook kunnen bijvoorbeeld personeelsgegevens vanuit je ERP pakket gepushd worden naar onze applicatie, zodat alle personeelsgegevens automatisch beschikbaar zijn voor de e-learning software.

Semi directe koppelingen

Een semi directe koppeling kunnen wij realiseren met een FTP (File Transfer Protocol). Hierbij kan door middel van een klik op de knop of een vooraf ingestelde frequentie een (op maat gemaakte) export worden verkregen, welke op een specifieke plaats wordt neergezet. De andere applicatie kan vervolgens door middel van een klik op de knop of een vooraf ingestelde frequentie met een “pull” bericht nagaan of op die specifieke plaats een nieuwere versie van het bestand aanwezig. Indien dit het geval is, wordt het bestand door de applicatie automatisch geïmporteerd en wordt de betreffende data in de applicatie vervangen door de nieuwe data. FTP koppelingen passen wij bijvoorbeeld toe voor Espera printersoftware.

semi-directe-kppelingen-ftp

Indirecte koppelingen

Wij kunnen ook voorzien in indirecte koppelingen door middel van CSV/XML export- en importbestanden. Zo kan bijvoorbeeld een exportbestand (op maat) worden gecreëerd waarna deze kan worden gedownload op je computer. Vervolgens kan dit bestand direct worden geïmporteerd in een andere applicatie. Hiermee worden de datavelden van onze applicatie exact overgenomen in de andere applicatie, maar dan met de tussenkomst van een export en import handeling. Deze optie wordt in de praktijk bijvoorbeeld toegepast voor het realiseren van koppelingen met diverse ERP systemen, maar ook voor het verkrijgen van kant en klare overzichten met specifieke gewenste data.

indirecte-koppelingen-export-impor
logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dienst-etiketteren

Zout: verplicht onderdeel van de voedingswaardetabel

Chips, pizza’s, soepen, kant-en-klaarmaaltijden: allemaal voorbeelden van eten waar veel zout in zit. Maar waarom zit er zout in en hoeveel gram zout is toegestaan? We eten over het algemeen te veel...
07 December 2018
Kaas-op-planken

Ready to eat. Of niet?

Regelmatig worden producten vanwege een besmetting met Listeria monocytogenes uit de markt teruggeroepen. Risicoproducten zijn vooral langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden ...
27 Januari 2020
branche-visindustrie

FDA/FSMA: waar moet ik als foodbedrijf aan voldoen om te exporteren naar de USA?

Om als foodbedrijf – voor mens en dier – te exporteren naar de USA heb je te maken met aanvullende regelgeving. Om goedgekeurd te worden als leverancier voor jouw klant in de USA, moet...
17 Juni 2020

Gerelateerde diensten

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu