Column: Mijn eerste ervaringen met Remote Audits

10-03-2021 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 349 keer bekeken

Vanwege de maatregelen door het coronavirus kunnen wij als QA adviseurs bij veel klanten niet op bezoek. Audits gaan (eventueel in aangepaste vorm) wel gewoon door. Het is daarom zaak dat voorbereidingen geen vertraging oplopen. Ook ik moest er dus aan geloven: werken vanuit huis. Ik neem jullie mee terug naar de eerste digitale interne audit die ik heb uitgevoerd voor IFS Broker.

Tijdens de audit bleek het in het begin soms wat lastig om tot de kern te komen. Zonder lichaamstaal en documenten die voor me liggen, vond ik het een uitdaging om het onderste uit de kan te halen. In de loop van de audit kregen we de smaak echter steeds meer te pakken. De klant deelde via Microsoft Teams documenten die we samen doornamen. Verder had ik het bedrijf van tevoren gevraagd om een uitgebreide tracering te doen. Deze tracering was de basis voor onze audit en zo liepen we stap voor stap het gehele kwaliteitssysteem door.

Even wennen

Maar dan waren er nog de afleidingen in en om het huis. Voor andere thuiswerkers waarschijnlijk niet onbekend. De deurbel die gaat vanwege een pakketje voor de buren. Of een kat die bij de klant op het bureau springt, vragend om aandacht. Aan beide kanten was het wennen, maar we hebben uiteindelijk een goede interne audit kunnen afronden.

Het nieuwe normaal

In de afgelopen maanden hebben mijn collega’s en ik nog regelmatig audits en andere werkzaamheden digitaal voor of samen met de klant uitgevoerd. Na wat eerste strubbelingen, die denk ik iedereen herkent, is dit een prima systeem om ondanks de omstandigheden tóch de klant te kunnen helpen.

Wel ben ik blij dat we inmiddels, met de nodige maatregelen, weer bij onze klanten op bezoek mogen. Met de klant uit dit verhaal is helemaal goed gekomen. De externe audit heeft het bedrijf met een higher level mogen behalen. Een mooi succesverhaal!

Hulp bij remote audits

Tip: wil je ook een remote audit laten uitvoeren? Onze ervaren adviseurs zorgen voor een juiste uitvoering van de interne audits. Neem vrijblijvend contact met ons op. Benieuwd hoe je kwaliteitszaken volledig kunt digitaliseren, zodat het delen van gegevens tijdens remote audits nog eenvoudiger is? Bekijk dan zeker even onze QA software oplossingen.

Over de auteur

Mijn naam is Suzanne van Heusden. Ik ben werkzaam bij Normec Foodcare als Adviseur QA. Hiervoor kom ik bij allerlei verschillende klanten. Ik help bedrijven met het opstellen en implementeren van een kwaliteitssysteem. Daarnaast voer ik interim opdrachten uit waarbij ik een kwaliteitsafdeling ondersteun met diverse inhoudelijke projecten. Ook buiten werktijd ben ik veel met voeding bezig en bak en kook ik graag. Mijn baan is zo leuk omdat ik, letterlijk, bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mag nemen.

suzanne
Auteur: Suzanne van Heusden Adviseur QA
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

specificatiebeheer

Infographic check je etiket

Je hebt een nieuw product ontwikkeld en vraagt je af of het etiket wel compleet is. Voldoet het aan de wetgeving? Mis ik niets? Wat er precies op het etiket moet staan, is vastgelegd in Verordening (E...
13 Maart 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief