header oranje fruit en groenten

Column: Klantvragen over aanvullende vereisten

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 322 keer bekeken

Over het algemeen begeleiden wij als QA-adviseurs bedrijven op het gebied van voedselveiligheid. Denk aan het opstellen en onderhouden van kwaliteitssystemen volgens één of meerdere GFSI erkende normen zoals IFS, BRCGS of FSSC 22000. Maar wat doe ik als een klant een aanverwante vraag heeft?

Veelvoorkomende vragen

Naast de genoemde voedselveiligheidsstandaarden worden steeds meer eisen gesteld aan een bedrijf. Een deel van deze eisen komt op het bordje van de kwaliteitsdienst terecht. Denk aan wetgeving binnen andere landen dan Nederland, certificeringen die te maken hebben met integriteit of een vraagstuk rondom productontwikkeling. Afhankelijk van de rol die ik bij een bedrijf vervul, vraagt de klant mij om advies. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om me te verdiepen in andere zaken naast de veelvoorkomende onderwerpen.

Als het me lukt om de klant een stapje verder te brengen, is mijn dag geslaagd!

De diepte induiken

Bij zo’n vraag duik ik allereerst in de beschikbare informatie. Welke literatuur is te vinden en kan ik hiermee de vraag van de klant beantwoorden? Ook raadpleeg ik de Kennisbank van Normec Foodcare. Daarnaast hebben we een goede achterban met een team van adviseurs dat bij elkaar tientallen jaren ervaring heeft. Wie van mijn collega’s heeft hier eerder mee te maken gehad en kan mij en de klant de goede weg op helpen? Soms is de vraag zo specifiek, dat ik verder moet kijken dan QA. In dat geval kan ik de klant beter doorverwijzen naar collega’s van bijvoorbeeld onze laboratoria.

Al met al probeer ik altijd de klant aan een antwoord te helpen. Als het me lukt om de klant een stapje verder te brengen, is mijn dag geslaagd!

Interne audit

Over de auteur

Mijn naam is Suzanne van Heusden. Ik ben werkzaam bij Normec Foodcare als QA-Adviseur . Hiervoor kom ik bij allerlei verschillende klanten. Ik help bedrijven met het opstellen en implementeren van een kwaliteitssysteem. Daarnaast voer ik interim opdrachten uit waarbij ik een kwaliteitsafdeling ondersteun met diverse inhoudelijke projecten. Ook buiten werktijd ben ik veel met voeding bezig en bak en kook ik graag. Mijn baan is zo leuk omdat ik, letterlijk, bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mag nemen.

suzanne
Auteur: Suzanne van Heusden Adviseur QA
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dvnutrion

Snel online van start met de overstapservice

Als je gekozen hebt voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor je i...
12 Juli 2021
branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren

Onaangekondigde audits: bereid je goed voor

In de foodsector krijg je hoe dan ook steeds vaker te maken met onaangekondigde inspecties en audits. Bijvoorbeeld vanuit de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), klanten of vanuit certifice...
07 Mei 2018
IFS PIA

Hoe betrek ik afdelingen bij het kwaliteitssysteem?

Veel voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met een kwaliteitssysteem. Vaak wordt dit opgesteld en beheert door de kwaliteitsafdeling en doen de andere afdelingen niet veel met het kwaliteitssystee...
12 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief