Column: Gespecialiseerde adviseurs

18-01-2022 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1508 keer bekeken

Binnen Normec Foodcare hebben veel collega’s een specialisatie. Zo hebben we collega’s die veel ervaring hebben met het uitvoeren van interne audits, specialisten met betrekking tot specifieke normen zoals het Beter Leven Keurmerk of een GFSI norm als FSSC 22000. Of collega’s die jarenlange ervaring hebben in een bepaalde productgroep, bijvoorbeeld de vleessector. Ikzelf heb mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het borgen van Listeria monocytogenes.

Leren van elkaars expertise

Wij maken als adviseurs van Normec Foodcare gretig gebruik van elkaars kennis. We kunnen veel van onze collega’s leren. Zo komt het weleens voor dat een klant een zeer specifieke vraag stelt waar ik niet één, twee, drie een antwoord op weet. Gelukkig is er altijd wel een collega die me op weg kan helpen. Soms weet de collega meteen het antwoord, een andere keer komen we al discussiërend tot een oplossing of we bespreken waar ik het beste kan zoeken om de juiste informatie te vinden.

Kennis overbrengen

Het leuke van zelf specialist zijn, is dat we de mogelijkheid krijgen om ons echt te verdiepen om een onderwerp eigen te maken. Aangezien ik mijzelf ook gespecialiseerd heb, word ik regelmatig door collega’s gebeld. Ik probeer de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Soms komt het voor dat ik, of mijn andere collega’s, voor een specialistische opdracht bij de klant worden ingehuurd. Ook geven we weleens specifieke trainingen om klanten of collega’s de benodigde kennis bij te brengen.

Op deze manier proberen we onze klanten zo goed mogelijk te helpen met alle voorkomende vraagstukken. Door de verschillende klantvragen leer ik elke dag bij en het maakt mijn werk enorm afwisselend!

Over de auteur

Mijn naam is Suzanne van Heusden. Ik ben werkzaam bij Normec Foodcare als QA-Adviseur . Hiervoor kom ik bij allerlei verschillende klanten. Ik help bedrijven met het opstellen en implementeren van een kwaliteitssysteem. Daarnaast voer ik interim opdrachten uit waarbij ik een kwaliteitsafdeling ondersteun met diverse inhoudelijke projecten. Ook buiten werktijd ben ik veel met voeding bezig en bak en kook ik graag. Mijn baan is zo leuk omdat ik, letterlijk, bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mag nemen.

Placeholder
Auteur: manouk Commercieel Manager
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

specificatiebeheer

Infographic check je etiket

Je hebt een nieuw product ontwikkeld en vraagt je af of het etiket wel compleet is. Voldoet het aan de wetgeving? Mis ik niets? Wat er precies op het etiket moet staan, is vastgelegd in Verordening (E...
13 Maart 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief