header oranje fruit en groenten

Column: flexibel audits uitvoeren

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 916 keer bekeken

In ons werk als adviseur is het altijd een verrassing waar je terechtkomt als je voor het eerst naar een nieuwe klant gaat. Zo was ik een tijdje geleden op pad voor een nieuwe opdracht. Ik zou een audit uitvoeren bij een distributiecentrum. Stipt op tijd arriveerde ik aan het opgegeven adres. Maar dit kan toch niet de goede locatie zijn?

Heb ik het verkeerde adres?

Op het adres dat ik van de klant had gekregen, is een lokale supermarkt gevestigd. Laten we dan maar eens binnen kijken! Het was even zoeken, maar uiteindelijk had ik mijn contactpersoon gevonden.

Hij zag mijn verwarring en begon het een en ander toe te lichten. Het distributiecentrum dat ik moest auditen, levert goederen aan deze en andere kleine supermarkten in de buurt. Het distributiecentrum bestaat uit een kleine loods waar slechts een handvol mensen werkt aan de opslag en orderpicking van ambient producten. Op die locatie is geen plek om met een aantal mensen om tafel te zitten. Daarom was het voor de klant volstrekt logisch om me uit te nodigen op het kantoor boven de supermarkt.

Zo flexibel als een QA adviseur

Het is belangrijk om je als adviseur flexibel op te stellen. We passen ons zo goed mogelijk aan de klant aan. Echter is het uitdaging om een audit op afstand uit te voeren, zeker als je voor het eerst bij het bedrijf komt. Daarom hebben we de audit opgesplitst.

Op kantoor hebben we diverse documentatie doorgesproken. We hebben het onder andere gehad over het procedurehandboek, het ordersysteem en specificatiebeheer. Na een korte theepauze zijn we met z’n allen in colonne naar het distributiecentrum gereden. Hier hebben we het praktische gedeelte van de audit uitgevoerd en hebben we ons gericht op bijvoorbeeld de ongediertebestrijding en schoonmaak werkzaamheden. Op deze manier hebben we toch de hele norm kunnen doorlopen. En ik heb weer een extra stukje van ons kikkerland gezien!

Over de auteur

Mijn naam is Suzanne van Heusden. Ik ben werkzaam bij Normec Foodcare als Adviseur QA. Hiervoor kom ik bij allerlei verschillende klanten. Ik help bedrijven met het opstellen en implementeren van een kwaliteitssysteem. Daarnaast voer ik interim opdrachten uit waarbij ik een kwaliteitsafdeling ondersteun met diverse inhoudelijke projecten. Ook buiten werktijd ben ik veel met voeding bezig en bak en kook ik graag. Mijn baan is zo leuk omdat ik, letterlijk, bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mag nemen.

suzanne
Auteur: Suzanne van Heusden Adviseur QA
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren

Onaangekondigde audits: bereid je goed voor

In de foodsector krijg je hoe dan ook steeds vaker te maken met onaangekondigde inspecties en audits. Bijvoorbeeld vanuit de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), klanten of vanuit certifice...
07 Mei 2018
dvnutrion

Snel online van start met de overstapservice

Als je gekozen hebt voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor je i...
12 Juli 2021
IFS PIA

Hoe betrek ik afdelingen bij het kwaliteitssysteem?

Veel voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met een kwaliteitssysteem. Vaak wordt dit opgesteld en beheert door de kwaliteitsafdeling en doen de andere afdelingen niet veel met het kwaliteitssystee...
12 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief