Column: flexibel audits uitvoeren

15-01-2021 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 877 keer bekeken

In ons werk als adviseur is het altijd een verrassing waar je terechtkomt als je voor het eerst naar een nieuwe klant gaat. Zo was ik een tijdje geleden op pad voor een nieuwe opdracht. Ik zou een audit uitvoeren bij een distributiecentrum. Stipt op tijd arriveerde ik aan het opgegeven adres. Maar dit kan toch niet de goede locatie zijn?

Heb ik het verkeerde adres?

Op het adres dat ik van de klant had gekregen, is een lokale supermarkt gevestigd. Laten we dan maar eens binnen kijken! Het was even zoeken, maar uiteindelijk had ik mijn contactpersoon gevonden.

Hij zag mijn verwarring en begon het een en ander toe te lichten. Het distributiecentrum dat ik moest auditen, levert goederen aan deze en andere kleine supermarkten in de buurt. Het distributiecentrum bestaat uit een kleine loods waar slechts een handvol mensen werkt aan de opslag en orderpicking van ambient producten. Op die locatie is geen plek om met een aantal mensen om tafel te zitten. Daarom was het voor de klant volstrekt logisch om me uit te nodigen op het kantoor boven de supermarkt.

Zo flexibel als een QA adviseur

Het is belangrijk om je als adviseur flexibel op te stellen. We passen ons zo goed mogelijk aan de klant aan. Echter is het uitdaging om een audit op afstand uit te voeren, zeker als je voor het eerst bij het bedrijf komt. Daarom hebben we de audit opgesplitst.

Op kantoor hebben we diverse documentatie doorgesproken. We hebben het onder andere gehad over het procedurehandboek, het ordersysteem en specificatiebeheer. Na een korte theepauze zijn we met z’n allen in colonne naar het distributiecentrum gereden. Hier hebben we het praktische gedeelte van de audit uitgevoerd en hebben we ons gericht op bijvoorbeeld de ongediertebestrijding en schoonmaak werkzaamheden. Op deze manier hebben we toch de hele norm kunnen doorlopen. En ik heb weer een extra stukje van ons kikkerland gezien!

Over de auteur

Mijn naam is Suzanne van Heusden. Ik ben werkzaam bij Normec Foodcare als Adviseur QA. Hiervoor kom ik bij allerlei verschillende klanten. Ik help bedrijven met het opstellen en implementeren van een kwaliteitssysteem. Daarnaast voer ik interim opdrachten uit waarbij ik een kwaliteitsafdeling ondersteun met diverse inhoudelijke projecten. Ook buiten werktijd ben ik veel met voeding bezig en bak en kook ik graag. Mijn baan is zo leuk omdat ik, letterlijk, bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mag nemen.

suzanne
Auteur: Suzanne van Heusden Adviseur QA
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

specificatiebeheer

Infographic check je etiket

Je hebt een nieuw product ontwikkeld en vraagt je af of het etiket wel compleet is. Voldoet het aan de wetgeving? Mis ik niets? Wat er precies op het etiket moet staan, is vastgelegd in Verordening (E...
13 Maart 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief