header oranje fruit en groenten

Column: De AGF-wereld op z’n kop?

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 3089 keer bekeken

“Het gaat de komende maanden spannend worden in de AGF-sector”. Een veelgehoorde opmerking de laatste tijd en ook een opmerking met een beladen ondertoon. Het antwoord of de reactie erop is net zo beladen als de opmerking zelf. Niemand weet namelijk waar het naartoe gaat in onze mooie sector. Niemand kan duidelijk aangeven wat de consequenties gaan zijn van het energievraagstuk. Want daar hebben we het over. De enorme kostenstijging waar we met z’n allen mee te maken hebben, legt een grote druk op heel veel bedrijven. Van teelt tot consument hikken we aan tegen kosten die we voor anderhalf jaar geleden niet kenden en waar we nu mee moeten dealen; of we willen of niet.

Een helder antwoord over de gevolgen kan niemand echter nu al geven. Het antwoord zal uiteindelijk door de tijd gegeven worden. Voor- of nadelen gaan komen, winst of verlies zal daar deel van zijn. Maar laten we één ding niet vergeten: onze AGF-sector blijft overeind! Een sector die in de loop der jaren al vele crisissen heeft overleefd en altijd terugkomt met heldere antwoorden daarop. Kennis, techniek, ontwikkeling, ervaring, flexibiliteit en passie gaan ervoor zorgen dat onze Nederlandse telers opnieuw gaan komen met antwoorden die ons gaan helpen. Als we daar als Normec Foodcare in meedenken en vanuit onze expertise een reikende hand bieden, ben ik niet bang voor de toekomst.

peter-vd-veeken-juiste-formaat-website
Auteur: Peter van der Veeken Adviseur Productkwaliteit
karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

digitaal kwaliteitssysteem

Waarom kiezen voor kwaliteitsmanagementsysteem software?

Als kwaliteitsafdeling heb je te maken met diverse eisen uit wet- en regelgeving, certificeringsstandaarden en klantenstandaarden waar je bedrijf aan moet voldoen. Met voortdurende veranderingen en ui...
25 Juni 2019
branche-agf-sappen-zuidvruchten-noten

Kruisbesmettingen met allergenen: zo voldoe je aan de wetgeving

Het is wettelijk verplicht om kruisbesmettingen met allergenen in voedingsmiddelen te voorkomen. Meten is weten, maar meet jij wel het juiste? En is een analyse op allergenen voldoende om aan de wetge...
16 Mei 2023
Food safety culture

Whitepaper Food Safety Culture

Wat is het, waarom is een sterke voedselveiligheidscultuur belangrijk en wat er bij komt kijken? In dit whitepaper komt dit allemaal aan bod.
02 Maart 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

karin2

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

karin2

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief