header oranje fruit en groenten

7 voordelen van CareNet

19-02-2019 | Gemiddelde leestijd: 3 min
140 personen hebben dit bericht gelezen

Vind je kwaliteit ook belangrijk in jouw bedrijf? En ben je op zoek naar meer borging van de processen in minder tijd? Dan is CareNet hét product voor jou.

1. Voor en door kwaliteitsmanagers

CareNet is ontwikkeld door kwaliteitsmanagers en levensmiddelentechnologen met meer dan 20 jaar ervaring in alle voedselbranches en zorgsectoren. Zij weten als geen ander voor welke uitdagingen een kwaliteitsmanager dagelijks staat. Met CareNet zijn de lopende processen transparant en vergroot je daarnaast de betrokkenheid van de medewerkers. Gegevens die betrekking hebben op kwaliteit en voedselveiligheid zijn direct beschikbaar en overzichtelijk. Zo ligt de kwaliteitsborging niet meer alleen bij de kwaliteitsmanager, maar is er draagvlak binnen de gehele organisatie.

2. Binnen één dag online en operationeel 

Onze consultants zorgen voor de inrichting, het onderhoud en het beheer van de online QA software. Als gebruiker benader je de software via een persoonlijke CareNet bedrijfswebsite. Als je besluit gebruik te maken van een module plannen we een implementatiedag. Tijdens deze dag richten wij CareNet voor je in en verzorgen wij een training voor de medewerkers die met de applicatie gaan werken. Zo ben je na deze dag volledig op de hoogte van de mogelijkheden en werkwijze van CareNet.

3. Kostenbesparing door sneller en efficiënter werken

Met CareNet zie je direct wat er gebeurt in het bedrijf. Met de geautomatiseerde statistieken en grafieken kan je eenvoudig doelstellingen definiëren (KPI’s), verificaties uitvoeren en de bedrijfsprestaties ‘realtime’ monitoren. Data wordt direct omgezet naar bruikbare informatie. Dit lever je bij het digitaliseren van inspecties gemiddeld 50% tijdsbesparing op en die tijd kan je weer besteden aan structurele kwaliteitsacties. Daarnaast is de organisatie op deze wijze beter in staat, om op ieder moment klaar te zijn voor eventuele onaangekondigde audits.

4. Unieke rechtenstructuur voor gebruikers in eigen beheer

Alle gebruikers zijn uniek op basis van hun toegewezen rechten en rollen. Op deze manier bepaal je op gebruikersniveau wat er wel en niet gezien, aangepast of uitgevoerd mag worden. Ook deel je snel en gemakkelijk documenten met medewerkers, afnemers en leveranciers. Hiermee realiseer je uitwisseling van informatie binnen de keten.

5. Overal beschikbaar, waar dan ook ter wereld

De online QA software van CareNet is een cloud applicatie. Dit wordt ook wel Software as a Service (afgekort als SaaS) genoemd. Dit is software die als een online dienst wordt aangeboden. Door middel van deze software heb je altijd en overal toegang tot de gegevens opgeslagen op de cloud. Bovendien worden alle gegevens op deze manier opgeslagen in een optimaal beveiligde omgeving. De servers van CareNet zijn ISO 27001 gecertificeerd en zijn gestationeerd in Nederland. Of de data wordt opgeslagen in Nederland.

6. Keuze uit verschillende modules met de alles-in-één applicatie

Met CareNet maak je de kwaliteitsborging binnen het hele bedrijf transparant. Vanuit één centrale online QA applicatie volg je precies wat er op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid gebeurt binnen het bedrijf. CareNet bestaat uit inspecties, E-learning, handboek, specificaties en registraties. Welke modules je wilt gebruiken, bepaalt je helemaal zelf.

7. Geschikt voor zowel MKB als multinational

De software is geschikt voor ieder food bedrijf, van zzp’er tot MKB bedrijf tot multinational. CareNet is in te richten op basis van de eigen bedrijfsstructuur. Dit kunnen zowel kleine bedrijven zijn, als bedrijven met meerdere vestigingen waarbij je op corporate niveau kunt zien hoe de verschillende vestigingen scoren ten opzichte van elkaar. De instapkosten zijn relatief laag, waardoor CareNet ook voor kleine bedrijven geschikt is om serieuze stappen te kunnen maken in hun kwaliteitsborging.

Vraag een demo aan | Neem contact op

Rick-Veldkamp.jpg
Auteur: Rick Veldkamp Business Unit Manager CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

e learning op laptop

Voordelen van trainen E-learning

Door jouw medewerkers te trainen via E-learning ondervinden zowel jouw organisatie als de medewerkers verschillende voordelen. Maar wat zijn nu precies de voordelen? Wij hebben ze voor je op een rijtj...
07 Maart 2017
gebruik carenet software

Voldoen aan de aanvullende BRC 8 eisen met CareNet

In de draft versie van de BRC Global Standard for Food Safety versie 8 zijn diverse aanvullende eisen opgenomen ten aanzien van je kwaliteitssysteem en de borging hiervan. Door middel van voorbeelden ...
28 Februari 2018
Ifs in de praktijk

Blockchain in leverancierbeheersing

Blockchaintechnologie kan in de toekomst mogelijk de transparantie in de voedselketen vergroten en voedselfraude voorkomen. Wat zijn de toepassingen van blockchain in de voedingsmiddelenindustrie? ...
03 Augustus 2017

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu