6 voorbeelden van virtual tours in de fabriek

18-03-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 486 keer bekeken

Met virtual tours realiseer je virtuele trainingen voor alle medewerkers van je bedrijf. Hiermee zijn medewerkers effectiever en efficiënter getraind dan ooit. Hoewel de toepassingsmogelijkheden van virtual tours oneindig zijn, hebben we een aantal praktijkvoorbeelden voor food bedrijven op een rij gezet.

1. Training voor nieuwe medewerkers

Voor bedrijven die te maken hebben met veel personeelswisselingen en uitzendkrachten zijn virtual tours een uitkomst. Medewerkers volgen een E-learning met een virtuele rondleiding. Zo hebben zij de gehele productieomgeving en alle instructies al kunnen bekijken, voordat zij een stap over de drempel van de fabriek gezet hebben. Door training van uitzendkrachten volledig uit te besteden aan het uitzendbureau heb je hier als HR-manager weinig omkijken meer naar.

2. Eénpuntslessen

Door éénpuntslessen om te zetten naar virtuele E-learning trainingen zijn medewerkers nóg makkelijker op de hoogte van de instructies. Stap voor stap leid je de cursist door de éénpuntsles heen. En deze heeft meteen een duidelijk beeld van het werk dat hij moet uitvoeren.

3. CCP trainingen

Met virtual tours laat je medewerkers precies zien hoe je een CCP in de praktijk beheerst. Gebruik foto’s, video’s en geluiden om de training nog interactiever te maken. Via de competentiematrix heb je altijd inzichtelijk welke medewerkers bevoegd zijn om CCP controles uit te voeren.

4. Ongediertebeheersing

Laat in de virtuele rondleiding zien hoe je er samen voor zorgt dat ongedierte buiten de productielocatie blijft. Laat plaatsen zien waar regelmatig overlast van ongedierte wordt geconstateerd en geef aan welke acties medewerkers moeten ondernemen als ze bijvoorbeeld sporen van muizen of vraat constateren.

5. Food defense

Virtual tours lenen zich ook uitermate goed voor het in beeld brengen van food defense beheersmaatregelen. Met een rondleiding over het gehele bedrijfsterrein laat je precies zien welke food defense maatregelen van belang zijn en welke instructies de medewerkers moeten opvolgen.

6. Perfecte resultaten van inspectieronden

Laat via een virtual tour eens zien hoe de hygiëneregels perfect worden uitgevoerd, de 5S systematiek goed wordt toegepast of hoe machines en materialen keurig schoongemaakt zijn. Hiermee leer je medewerkers op een leuke manier wat de beste werkwijze is.

Snel van start?

Wil je snel van start gaan met de virtuele trainingen? Vraag dan direct een gratis demonstratie aan op jouw locatie. Liever eerst wat meer informatie? Lees meer over virtual tours en bekijk zelfs een voorbeeld van een tour.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

specificatiebeheer

Infographic check je etiket

Je hebt een nieuw product ontwikkeld en vraagt je af of het etiket wel compleet is. Voldoet het aan de wetgeving? Mis ik niets? Wat er precies op het etiket moet staan, is vastgelegd in Verordening (E...
13 Maart 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief