banner sinaasappels

6 voorbeelden van virtual tours in de fabriek

18-03-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
63 personen hebben dit bericht gelezen

Met virtual tours realiseer je virtuele trainingen voor alle medewerkers van je bedrijf. Hiermee zijn medewerkers effectiever en efficiënter getraind dan ooit. Hoewel de toepassingsmogelijkheden van virtual tours oneindig zijn, hebben we een aantal praktijkvoorbeelden voor food bedrijven op een rij gezet.

1. Training voor nieuwe medewerkers

Voor bedrijven die te maken hebben met veel personeelswisselingen en uitzendkrachten zijn virtual tours een uitkomst. Medewerkers volgen een E-learning met een virtuele rondleiding. Zo hebben zij de gehele productieomgeving en alle instructies al kunnen bekijken, voordat zij een stap over de drempel van de fabriek gezet hebben. Door training van uitzendkrachten volledig uit te besteden aan het uitzendbureau heb je hier als HR-manager weinig omkijken meer naar.

2. Eénpuntslessen

Door éénpuntslessen om te zetten naar virtuele E-learning trainingen zijn medewerkers nóg makkelijker op de hoogte van de instructies. Stap voor stap leid je de cursist door de éénpuntsles heen. En deze heeft meteen een duidelijk beeld van het werk dat hij moet uitvoeren.

3. CCP trainingen

Met virtual tours laat je medewerkers precies zien hoe je een CCP in de praktijk beheerst. Gebruik foto’s, video’s en geluiden om de training nog interactiever te maken. Via de competentiematrix heb je altijd inzichtelijk welke medewerkers bevoegd zijn om CCP controles uit te voeren.

4. Ongediertebeheersing

Laat in de virtuele rondleiding zien hoe je er samen voor zorgt dat ongedierte buiten de productielocatie blijft. Laat plaatsen zien waar regelmatig overlast van ongedierte wordt geconstateerd en geef aan welke acties medewerkers moeten ondernemen als ze bijvoorbeeld sporen van muizen of vraat constateren.

5. Food defense

Virtual tours lenen zich ook uitermate goed voor het in beeld brengen van food defense beheersmaatregelen. Met een rondleiding over het gehele bedrijfsterrein laat je precies zien welke food defense maatregelen van belang zijn en welke instructies de medewerkers moeten opvolgen.

6. Perfecte resultaten van inspectieronden

Laat via een virtual tour eens zien hoe de hygiëneregels perfect worden uitgevoerd, de 5S systematiek goed wordt toegepast of hoe machines en materialen keurig schoongemaakt zijn. Hiermee leer je medewerkers op een leuke manier wat de beste werkwijze is.

Snel van start?

Wil je snel van start gaan met de virtuele trainingen? Vraag dan direct een gratis demonstratie aan op jouw locatie. Liever eerst wat meer informatie? Lees meer over virtual tours en bekijk zelfs een voorbeeld van een tour.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

controle

Albert Heijn en ISACert komen samen met Product Integrity Audit (PIA)

ISACert en Albert Heijn zijn samen met de Product Integrity Audit (PIA) gekomen. Met deze standaard willen ze fraude tegengaan en productintegriteit waarborgen. De PIA beoordeelt de structuur en imple...
26 Juli 2018
laptop

Keuzestress: welke certificeringsstandaard moet ik kiezen?

Stel: als kwaliteitsmanager heb je een voorstel gedaan richting het management om jouw bedrijf te laten certificeren voor een certificeringsstandaard. Je zal gegarandeerd de vraag krijgen: welke stand...
20 Februari 2018
specificatiebeheer

Aanvullende verplichte vermeldingen op specifieke levensmiddelenetiketten

“Verpakt onder beschermende atmosfeer” komt veel mensen uit de levensmiddelenindustrie nog wel bekend voor. Maar wanneer moet je op de verpakking zetten dat overmatig gebruik van jouw product een ...
22 November 2019

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu