banner sinaasappels

2019: een jaar vol ontwikkelingen

27-01-2020 | Gemiddelde leestijd: 6 min
65 personen hebben dit bericht gelezen

In december kwam het gehele team van Normec CareNet Online samen voor het maandelijkse overleg. Deze keer had het overleg een andere insteek dan gewoonlijk. Naast het feit dat we onder het genot van een heerlijk stuk slagroomtaart de verjaardag van Rick vierden, blikten we met zijn allen terug op 2019. Een jaar waarin binnen de organisatie en applicatie veel gebeurd is.

Zo veranderde onze naam naar Normec CareNet Online, we kregen een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuwe supportpagina. Maar er veranderde nog veel meer. De praktijk heeft uitgewezen dat onze applicatie voor steeds meer bedrijven de gewenste oplossing biedt. Dat betekende in de afgelopen jaren een flinke groei in het aantal afgenomen modules en in het aantal klanten. Inmiddels werken meer dan 250 bedrijven met onze software en zijn meer dan 4.000 gebruikers actief in de applicatie. Een groei van het team in 2019 was daarom een logisch gevolg.

Nieuwe collega’s

Om de gebruikers van de applicatie nog beter van dienst te kunnen zijn, maakten we een grote stap met het opzetten van een geheel nieuwe afdeling Ontwikkeling. Waar voorheen grotendeels met externe partijen werd gewerkt voor de ontwikkeling van onze applicatie, is het team het afgelopen jaar uitgebreid met inhouse productmanagers Thymon en Roy en full-stack developers Arie en Harm. Daarnaast is het team implementaties uitgebreid met Jeroen en is team commercie aangevuld met Martijn.

Klanttevredenheidsonderzoek

In 2019 voerden we een klanttevredenheidsonderzoek uit. De scores en opmerkingen die hierin door onze klanten gegeven zijn, bieden voor ons zeer waardevolle informatie. De scores die klanten ons gaven, leiden tot een Net Promotor Score (NPS) van 3,8 op een schaal van 1 tot 5. Daarnaast scoorde de stelling “Ik verwacht de komende jaren zaken te blijven doen met Normec CareNet Online” gemiddeld een 4,1 op een schaal van 1 (oneens) tot 5 (eens). Verder werden voor de onderwerpen communicatie, support, service, samenwerking en contactpersonen gemiddeld de hoogste cijfers gegeven. Deze scores tonen voor ons aan dat onze applicatie en dienstverlening gewaardeerd worden. De opmerkingen en verbeterpunten die zijn aangedragen door klanten, hadden met name betrekking op specifieke inhoudelijke punten binnen de applicatie en nemen wij mee in de doorontwikkeling van onze modules. Zo wordt de applicatie continu verbeterd voor alle gebruikers. Wij willen degenen die de enquête hebben ingevuld hartelijk danken en hopen ook dit jaar op veel respons bij het klanttevredenheidsonderzoek.

Support

De afdeling support beantwoordt dagelijks diverse soorten supportvragen via e-mail, telefoon en chat. Onderstaande afbeelding toont het aantal tickets dat in 2019 ontvangen is.aantal supportaanvragen 2019De responstijd en oplossingstijd van tickets vormen belangrijke maatstaven voor de snelheid waarmee we vraagstukken van klanten beantwoorden. Onderstaand zie je de gemiddelden voor deze parameters in 2019.gemiddelde supporttijd in uren

Development

Het afgelopen jaar hebben we voor gebruikers diverse ontwikkelingen in de software doorgevoerd. In 2019 zijn updates 1.28 tot en met 1.32 doorgevoerd voor de doorontwikkeling van de applicatie. Maar op de achtergrond gebeurde er nog veel meer. Developer Arie Visser vertelde hierover al in een eerdere blog: “De software sluit goed aan op de dagelijkse praktijk van onze klanten. Tegelijkertijd zie ik dat er door de snelle groei op technisch vlak (back-end) nog gewerkt kan worden aan een structuur waar je als ontwikkelaar jaren mee vooruit kunt. Gelukkig hebben we goede plannen gemaakt en stappen gezet om hiermee aan de slag te gaan.” Naast deze ontwikkelingen werd er hard gewerkt aan nieuwe modules. Zoals Productmanager Roy de Putter schreef: “Het uitbrengen van een nieuwe module is een spannende gebeurtenis voor iedereen binnen ons bedrijf. Het kan maanden – soms wel jaren – duren voor een idee uitgroeit tot een product op de markt. Als alle onderdelen uit het ontwerp volledig zijn geprogrammeerd, leveren we de module op. De module is dan in de basis gereed, maar nog niet klaar om verkocht te worden. Deze moet namelijk eerst nog uitvoerig getest worden.”

Overstap naar Scrum

Flexibiliteit en klantgerichtheid moeten tijdens ontwikkelprojecten altijd voorop staan volgens productmanagers Thymon en Roy. Zij zagen in 2019 dat traditionele werkwijzen voor het managen van projecten tekort schoten om volledig aan deze vereisten te kunnen voldoen. Daarom werd met het ontwikkelteam de overstap gemaakt naar de Scrum werkwijze om in teamverband op een effectieve en flexibele manier software te ontwikkelen. Roy vertelde hierover in zijn eerdere blog: “Door deze werkwijze wordt continu nagedacht over wat er nodig is om de update succesvol te maken.”

Vooruitblik op 2020

Als team kijken we met trots terug op een mooi en veelbewogen jaar waarin we voor veel bedrijven een passende automatiseringsoplossing hebben kunnen bieden. We zijn een jong team met hoge ambities en hebben dan ook mooie plannen voor 2020. Toen we deze plannen tijdens ons overleg in december bespraken, verscheen bij iedereen een glimlach op het gezicht. Het enthousiasme en de drive was duidelijk zichtbaar.De weg die we op gebied van development zijn ingeslagen, blijkt succesvol. Daarom wordt het ontwikkelteam dit jaar verder uitgebreid met een fullstack developer, PHP developer en front-end developer om zo nóg grotere stappen te kunnen zetten op technisch vlak. Ook gaat binnenkort een nieuwe implementatie consultant van start als aanvulling op het implementatie team om alle bedrijven te voorzien van de gewenste inrichtingen en trainingen.Dit jaar lanceren we de Lab module die we afgelopen jaar ontwikkelden voor Normec Foodlab. Hiermee hebben food bedrijven real-time inzicht in de voedselveiligheid van producten. Daarnaast wordt ondertussen hard gewerkt aan andere nieuwe modules en een nieuw dashboard. Bovendien worden alle huidige en nieuwe modules geschreven in een nieuw framework. Een flinke klus en investering die noodzakelijk is voor een optimale aansluiting op toekomstige digitale ontwikkelingen. Op gebied van support worden mogelijkheden onderzocht om onze klanten nog sneller van dienst te kunnen zijn.Op 10 januari hebben we met zijn allen het nieuwe jaar ingeluid tijdens een teametentje. We hebben zin in weer een nieuw jaar vol ontwikkelingen voor onze klanten!

Op de hoogte van het laatste nieuws?

Via de nieuwsbrief en supportmail blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan direct aan (klik op de link en scroll daarna helemaal naar beneden). Ook op LinkedIn plaatsen we regelmatig blogs, artikelen en klantverhalen. Volg onze LinkedIn pagina. Benieuwd naar onze modules en mogelijkheden? Plan dan hier direct je gratis demo!

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

SRC

Tijdsbesparing van 60 tot 80% voor Special Refining Company B.V.

Special Refining Company B.V. werkt nu bijna vier jaar met de module Handboek. Eind 2017 is het bedrijf daarnaast gestart met het uitvoeren van digitale inspecties en audits via de module Inspecties. ...
13 Mei 2020
regelgeving voedselveiligheid

Dit zijn de belangrijkste weetjes over het verhandelbaarheidsrapport

Klanten en retailers stellen steeds hogere eisen aan de producten van hun leveranciers. Zowel op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit als conformiteit van de vermeldingen op de verpakking. Zi...
21 Maart 2019
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket houdt tijd over voor andere verbeterprojecten

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De s...
12 Mei 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu