Een proactieve beheersing van de voedselveiligheid

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 396 keer bekeken

Normec Foodcontrol en Flanders’ FOOD slaan de handen ineen en werken samen met de Universiteit Gent aan een nieuw onderzoeksproject genaamd Q-DNA. Stefan Coghe – Managing Director bij Normec Foodcontrol – sprak over de nieuwe samenwerking tijdens zijn speech over 15 jaar Flanders’ FOOD, waar hij R&D Manager was.

“In september 2004 stond ik samen met voormalig collega Erwin Lamot aan de wieg van Flanders’ FOOD. We kregen een jaar de tijd om een haalbaarheidsstudie af te leveren met de blauwdruk van het innovatiecentrum van de Vlaamse Voedingsindustrie. Na 15 jaar is Flanders’ FOOD een uniek, strategie-gedreven platform dat door innovatie bijdraagt aan een competitieve, innovatieve en duurzame agrovoedingsindustrie.”

“Sinds 2017 ben ik Algemeen Directeur bij Normec Foodcontrol, een service lab dat microbiologische en chemische analyses uitvoert op food, feed en water. Mijn eerste jaren bij Normec Foodcontrol heb ik me vooral gericht op de ontwikkeling en de groei van het bedrijf en was ik minder actief bij Flanders’ FOOD. Tot nu. Normec Foodcontrol en Flanders’ FOOD slaan namelijk de handen ineen en werken samen aan een nieuw project genaamd Q-DNA, dat hopelijk volgend jaar opgestart wordt.”

Het project – wat ongeveer drie jaar duurt – bestaat uit twee delen.

WP 1 Microbiologische procesvalidatie

Het verder uitbouwen van de collectie van surrogaatstammen voor validatie van microbiele inactivatie door industriële productieprocessen (3 generieke case studies). Alsmede het vertalen van de experimenten op laboniveau naar praktische, gevalideerde tools om het productieapparaat te valideren.

WP 2 Ontwikkelen voedselveiligheidscultuur

Het ontwikkelen en valideren van tools en methodologieën in de praktijk (4 generieke case studies) om een sterke voedselveiligheidscultuur in de Vlaamse voedingsindustrie te introduceren en te implementeren, zodat de Vlaamse voedingsbedrijven de menselijke factor op organisatieniveau ten volle kan benutten in de garantie van kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid van de producten.

janna-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

elena-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

elena-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief