Fairtrade Max Havelaar

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 796 keer bekeken

Fairtrade Max Havelaar is een keurmerk dat op een efficiënte manier de armoede in het Zuiden wil bestrijden door de levensomstandigheden van de boeren in het Zuiden te verbeteren via een economische, sociale en ecologische ontwikkelingsdynamiek.

Elk product dat het keurmerk Fairtrade Max Havelaar wil dragen, moet voldoen aan duidelijke normen. Deze normen zijn vastgelegd, zowel voor de productie van de grondstoffen in de landen van het Zuiden als voor de verkoop van de afgewerkte producten in winkels en alle stappen daartussen. Deze Fairtradenormen worden opgesteld door de internationale organisatie Fairtrade International die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de kleine boeren, nationale keurmerkorganisaties, importeurs of exporteurs en leden van de civiele samenleving. Op die manier kan men garanderen dat de Fairtradenormen een effectief antwoord bieden aan de problemen en behoeften van boeren in het Zuiden evenals aan wereldwijde uitdagingen op vlak van milieu- en natuurbeheer.

Bij producten die het keurmerk Fairtrade Max Havelaar dragen, weet de consument dat elke schakel van de toeleveringsketen is gecertificeerd en gecontroleerd zodat het product voldoet aan de Fairtradenormen.

Meer info op de Fairtrade website

Zou u graag Fairtrade implementeren of uw huidige Fairtrade optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.

Bekijk ook de andere keurmerken en logo’s die wij ondersteunen:

Naast GRMS ondersteunen wij ook normen zoals:

janna-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website