BRC Retail

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 567 keer bekeken

Omdat retailers de laatste stap zijn en dus ook één van de belangrijkste om het product veilig af te leveren aan de consument, spelen ze een cruciale rol in het geheel van kwaliteit en veiligheid rond producten. Daarom heeft BRC deze norm ontwikkeld. Het legt de nadruk op de “best practices” op het gebied van productveiligheid en kwaliteit. Deze best practices zijn nodig om te voldoen aan de wettelijke bepalingen en voor de consumentenbescherming. Met deze norm is het makkelijker om een systeem te beheren rond veiligheid, kwaliteit en legaliteit van producten.

Belangrijk bij het afleveren van een veilig product voor de consument is de inzet van iedereen. Deze inzet begint bij het management. Het management zorgt voor een implementatie van een BRC Global Standard en de voortdurende ontwikkeling hiervan. Daarom moeten ze steeds voldoende middelen beschikbaar stellen alsook zorgen voor een effectieve communicatie en systemen voor beoordeling, genomen maatregelen en verbeteringen.

Gebaseerd op de principes van een gevaren-en risicoanalyse (HACCP) wordt er ook een productveiligheidsplan ontwikkeld. Dit plan zal er uiteindelijk voor zorgen dat het bedrijf veilige en kwaliteitsvolle producten of diensten aflevert. Dit plan is geheel gedocumenteerd, geïmplementeerd en onderhouden.

Daarnaast is er een systeem dat de vereisten voor het beheer van productveiligheid en -kwaliteit implementeert en beheert. Dit is gebaseerd op de principes van ISO 9001 en omvat de vereisten rond documentcontrole, interne audits, controle van niet-conforme producten en het beheer van incidenten en terugroepacties van producten.

Er zijn ook verwachtingen van de norm rond het onderhoud en ontwerp van de fysieke structuur. Zo wordt alles zo gestructureerd dat er geen risico is op een contaminatie van de producten. Kort samengevat zorgen basisvoorwaarden programma’s ervoor dat de fysieke componenten de levering van veilige producten ondersteunt.

Om de productveiligheid en kwaliteit te waarborgen moet er ook worden gezorgd voor controles en bewaking in de winkelomgeving. Zo kunnen de producten voldoen aan de verwachtingen van klanten en regelgevende instanties.

Meer info op de BRC website.

Zou u graag BRC Retail implementeren of uw huidige BRC Retail standaard optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.

Bekijk ook de andere normen die wij ondersteunen binnen BRC:

Naast BRC ondersteunen wij ook normen zoals:

janna-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website