BRC-IoP Global Standard for Packaging and Packaging Materials

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1465 keer bekeken

Volgend op het succes van de standaard BRC Global Standard For Food Safety publiceerde het British Retail Consortium in 2002 de eerste versie van BRC/IoP Global Standard for Packaging and Packaging Materials (BRC/IoP) specifiek ontwikkeld voor de producenten van verpakkingsmateriaal voor de voedingsindustrie. De BRC/IoP-norm is in eerste instantie bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen, maar kan ook worden toegepast op vergelijkbare producten met voedselcontact zoals wegwerpbestek, aluminiumfolie en plastic drinkbekers. De focus van de BRC/IoP standaard ligt voornamelijk op de veiligheid en kwaliteit van de geleverde verpakkingen en verpakkingsmaterialen.

BRC/IoP past de HACCP -en GMP richtlijnen toe die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelenindustrie. BRC/IoP eist onder meer een formeel risicoanalysesysteem, een gedocumenteerd efficiënt HACCP -en kwaliteitsmanagementsysteem, hygiëne van het personeel en de beheersing van productieprocessen.

Meer info op de BRC website.

Zou u graag BRC/Iop implementeren of uw huidige BRC/Iop standaard optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.

Bekijk ook de andere normen die wij ondersteunen binnen BRC:

Naast BRC ondersteunen wij ook normen zoals:

janna-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website