BRC Agents & Brokers

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1073 keer bekeken

BRC Agents & Brokers is een norm, ontworpen door BRC Global Standard, die van toepassing is op bedrijven die niet produceren. Het aspect ‘Broker’ in de norm slaat op bedrijven die kopen, doorverkopen en detailhandelaar zijn. Het kunnen ook bedrijven zijn in de voedselvoorziening, op voorwaarde dat ze niet rechtstreeks verkopen aan de consument. Het tweede aspect, ‘Agents’ , zijn bedrijven die handelen tussen verschillende fabrikanten maar eigenlijk geen eigenaar zijn van het product in omloop. Daarnaast zijn importeurs en exporteurs ook onderdeel van deze norm.

Deze bedrijven zijn medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het product in de gehele keten. Meer specifiek zijn ze verantwoordelijk voor de traceerbaarheid en de borging van bepaalde kwaliteitsnormen. Deze norm moet hen in staat stellen veilige, kwaliteitsvolle producten af te leveren. Om dit gemakkelijk te implementeren heeft BRC deze norm ingedeeld in 5 secties.

De eerste sectie gaat over het management van het bedrijf en de verbeteringen die zij moeten doorvoeren. Zij moeten bijvoorbeeld een productveiligheidsplan ontwikkelen. Dit is een plan dat alle diensten en activiteiten van het bedrijf beheert en vrijstelt van eventuele gevaren. Dit gehele plan is gebaseerd op een risicoanalyse (HACCP) en zal uitgebreid moeten worden gedocumenteerd, geïmplementeerd en onderhouden.

Er moet ook een productveiligheids- en kwaliteitsbeheerssysteem worden ontwikkeld. Meer specifiek gaan de vereisten rond documentenbeheer, interne audits, controle van niet-conforme producten, het beheer van incidenten en het terugroepen van producten.

Na de implementering van deze norm zullen klanten een groter vertrouwen hebben in het product dat men aflevert. De norm is ook internationaal geldig wat het makkelijker maakt bij het exporteren of importeren van producten.

Meer info op de BRC website

Zou u graag BRC Agents & Brokers implementeren of uw huidige BRC Agents & Brokers standaard optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.

Bekijk ook de andere normen die wij ondersteunen binnen BRC:

Naast BRC ondersteunen wij ook normen zoals:

janna-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website