Autocontrolesystemen

| Gemiddelde leestijd: 1 min
Dit bericht is 779 keer bekeken

In België moet elke exploitant in de voedingsketen, uitgezonderd primaire productie, verplicht een systeem van autocontrole instellen, toepassen en handhaven dat de veiligheid van zijn producten behelst.

Dit autocontrolesysteem moet gebaseerd zijn op de principes van HACCP en omvat onder meer het beheren van de kritische controlepunten, uitvoeren verificatieprocedures, het opstellen van documenten en registers aangepast aan de aard en de omvang van het bedrijf,…

Over het algemeen wordt er per sector een Autocontrolegids opgesteld waarin de gevaren van de processen in die bepaalde sector worden geïnventariseerd en waarin wordt beschreven hoe ondernemingen uit die bepaalde sector te werk moeten gaan om de potentiële gevaren te beheersen. Als zo’n sectorgids werd goedgekeurd door het FAVV kan het autocontrolesysteem gecertificeerd worden door een certificatie-instelling. Certificatie is niet verplicht maar zorgt voor een vermindering van bezoekfrequentie van het FAVV alsook van de jaarlijkse heffing aan het FAVV.

Bekijk op de website van het FAVV alle autocontrolgidsen.

Zou u graag een Autocontrolesysteem implementeren of uw huidige Autocontrolesysteem optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.

Naast ACS ondersteunen wij ook normen zoals:

janna-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website