oranje fruit en groentes normec foodcare

Houdbaarheidsonderzoek

Als producent van levensmiddelen moet u een onderbouwing hebben voor de houdbaarheid van de producten die u verkoopt. Het is van groot belang om te weten hoelang een product houdbaar is. Om dat te bepalen, voeren we een houdbaarheidsonderzoek uit. We onderzoeken het product op microbiologische en organoleptische parameters. Op basis van de resultaten geven we u een advies over de houdbaarheid van het onderzochte product. Wilt u liever weten of het mogelijk is om de houdbaarheid te verlengen? Ook daarover adviseren we u graag.

Waarom de houdbaarheid onderzoeken?

Het is wettelijk verplicht om een houdbaarheidsdatum te vermelden op voorverpakte levensmiddelen. De houdbaarheidsdatum geeft consumenten de zekerheid dat het product tot die datum zijn normale kwaliteitseigenschappen bezit (normaal qua kleur, geur, consistentie en smaak), niet bedorven is en geen gevaar betekent voor de gezondheid. Een houdbaarheidsonderzoek geeft u al deze informatie, zodat u een kwalitatief veilig en goed product kunt aanbieden aan de consument.

Houdbaarheidsonderzoek in het kort

  • Onderbouw de houdbaarheid van je levensmiddel
  • Voldoe aan de wettelijke verplichting
  • Voer een challengetest uit

Voorspel de houdbaarheid van uw levensmiddel en voldoe aan de wettelijke verplichting

kim-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Laat een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren

Wilt u aan de wettelijke verplichting voldoen en de houdbaarheid van uw product laten testen? Laat bij ons een houdbaarheidsonderzoek uitvoeren. Stuur uw gegevens op en wij nemen contact met u op!

kim-juiste-formaat-website
Kim Heldenbergh

Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Microbiologische en chemische analyses op food, feed en water moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden. Normec Foodcontrol (Servaco Food Control NV) is geaccrediteerd volgens ISO17025:2017 (080-TEst BELAC). Lees meer.

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
kim-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
kim-juiste-formaat-website

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Jumbo
Hygiena
Hero
Bonduelle
Remia
Hoogvliet
Danis
SVZ International
Peijnenburg
Ganda

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu