Concept onderzoek

Hoera, u hebt een geweldig nieuw product of een voedselconcept bedacht! Maar hoe geweldig is het precies? Misschien valt er nog wel wat aan te verbeteren of ziet u iets over het hoofd. Wilt u een nieuw product of concept in een vroeg stadium testen? Wij helpen u met een conceptonderzoek, zodat u erachter komt of uw concept potentieel heeft.

Hebt u meerdere ideeën over een nieuw product? Met een concepttest zetten we de concepten tegen elkaar af. We signaleren de sterke en zwakke punten. Zo krijgt u inzicht in welk concept het meeste potentieel heeft. Ook is het mogelijk om al eerder geïntroduceerde concepten te laten testen, zeker als ze tegenvallen. Zo kunt u een concept een tweede kans geven om uiteindelijk tot een perfect eindproduct te komen.

Hoe werkt conceptonderzoek?

Productontwikkeling begint vaak met een idee. Het maakt niet uit in welke fase u zit met het concept; wij hebben altijd een geschikte onderzoeksmethode. Concepttesting geeft u een betrouwbare mening van de consument. Aan de hand van de resultaten past u uw concept aan voordat het product in de schappen ligt. Op deze manier vergroot u de kansen op een succesvol concept. We kunnen een conceptonderzoek op verschillende manieren uitvoeren. Zo krijgt u altijd advies op maat van ons.

Conceptonderzoek in het kort

  • U komt snel achter de sterke en zwakke punten van uw concept
  • Het geeft een goed inzicht in de behoeften van de consument
  • U vergroot de kansen op een succesvol concept
  • Het is te combineren met een fysieke producttest

Wij helpen u om uw nieuwe product in een vroeg stadium te testen

tinka-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp bij conceptonderzoek

Hebt u hulp nodig bij het onderzoeken of uw concept potentieel heeft? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, we staan voor u klaar!

tinka-juiste-formaat-website
Tinka Alaerds

Commercieel Manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm.  Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”

Gerelateerde diensten

tinka-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

tinka-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief